Σχετικά με εμάς

Η Eucalyptus, είναι η θυγατρική της Easy2Find Biomass and Energy η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των Μονάδων Παραγωγής Ρεύματος που είναι προς κατασκευή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος είναι η εξασφάλιση επαρκούς πρώτης ύλης σε σταθερή τιμή αγοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια της 20ετούς λειτουργίας των μονάδων.

Η Eucalyptus, στοχεύει στην καλλιέργεια 40.000 στρ. πανελλαδικά, από τα οποία τα 10.000 στρ. θα είναι με τη μορφή Συμβολαιακής Καλλιέργειας. Για την εξασφάλιση της υλοποίησης του προγράμματος, η εταιρεία διαθέτει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εξειδικευμένα συνεργεία τα οποία αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες φύτευσης, κοπής και μεταφοράς, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές καλλιέργειας και ανάπτυξης των φυτών, μηδενίζοντας παράλληλα το κόστος προς τον αγρότη, καλλιεργητή – επενδυτή.

Αναπτύσσονται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες επεξεργαζόμενοι τα υποπροϊόντα του ευκαλύπτου (κλαδιά, φύλλα, φλοιό και ριζικό σύστημα) για την παραγωγή φαρμακευτικών ελαίων, καθώς και πιστοποιημένου pellet κορυφαίας ποιότητας με στόχο τη δημιουργία μεγάλού εξαγωγικού ρεύματος.

Για την εξασφάλιση της υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων στη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, η Eucalyptus προέβη σε στρατηγικής σημασίας συνεργασίες με κορυφαίους φορείς παγκοσμίως οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή βιομάζας επί 50 και πλέον έτη.

Ο ιστότοπος της Eucalyptus έχει στόχο να λειτουργήσει σαν μία Πανευρωπαϊκή πλατφόρμα ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν τον Ευκάλυπτο και την καλλιέργειά του, αφού μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα, διαπιστώσαμε το τεράστιο κενό πληροφόρησης που υπάρχει για αυτού του είδους δασική καλλιέργεια, η οποία όμως παρουσιάζει πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισκεφτήκαμε το Γεωπονικό τμήμα και το τμήμα Δασικής ανάπτυξης του κορυφαίου στον κλάδο του Πανεπιστήμιου της Μαδρίτης. Κατά την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την τεράστια εμπειρία που κατέχει στον τομέα της Καλλιέργειας Ευκαλύπτου και το πλήθος πληροφοριών με τις οποίες μπορούσε να μας προμηθεύσει.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου ταξιδίου, δεχθήκαμε πρόσκληση από τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης την ENCE, η οποία παράγει βιομάζα και χαρτί από Ευκάλυπτο.

Παράλληλα, πίσω στην Ελλάδα ξεκίνησε η συνεργασία μας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο διαθέτει ευρεία επιστημονική βάση σε θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας, εκτίμησης επικινδυνότητας και ασφαλούς χρήσης γεωργικών φαρμάκων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και το οποίο είναι δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου με σκοπό τη διασφάλιση της υγιούς καλλιέργειας. Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο διενεργεί για εμάς εργασίες όπως πρόληψη, αντιμετώπιση, έλεγχο καταλληλότητας εδάφους κλπ.

Επίσης, είμαστε σε άμεση επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το οποίο ειδικεύεται σε τεχνολογίες εφαρμογής πελλετοποίησης και επεξεργασίας για την εκμετάλλευση και παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Συνεργαζόμαστε με το αναγνωρισμένο Εδαφολογικό εργαστήριο Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η Ένωση», το οποίο πλαισιώνεται από κορυφαίο τεχνικό-επιστημονικό προσωπικό (εξειδικευμένους γεωπόνους κλπ), αποσκοπώντας στη  διασφάλιση της αποδοτικότερης καλλιέργειας.

Τέλος, συνεργαζόμαστε με το Διεθνές Ινστιτούτο Ευκαλύπτου της Αυστραλίας από το οποίο προμηθευόμαστε τους σπόρους ευκαλύπτου ποικιλίας Globulus Blue Gum, προκειμένου να είναι απόλυτα πιστοποιημένοι ως προς την βλαστικότητα αλλά και την ποικιλία τους.

Στον παρόν ιστότοπο συγκεντρώνονται και αναρτώνται δεδομένα και πληροφορίες σε συνεργασία με τα δύο τμήματα του Πανεπιστήμιου της Ισπανίας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα οποία αφορούν αποκλειστικά σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Ευκαλύπτου. Στόχος μας, είναι η διάδοση του Ευκαλύπτου στον Ελλαδικό χώρο, και παράλληλα η πληρέστερη ενημέρωση και η εξασφάλιση του καλλιεργητή.

 

Ευχόμαστε μετά την ανάγνωση να εμπιστευθείτε την επένδυση στην Καλλιέργεια Ευκαλύπτου όσο και εμείς και να έρθετε και εσείς στην ομάδα μας!

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.